Фулъм се нуждаеше от гол в добавеното време на срещата на Хари Уилсън, за да продължи напред за ФА Къп, елиминирайки Бристол Сити като гост с минималното 1:0.

Влезлият като резерва Хари Уилсон отправи опасно центриране с въртеливо движение на топката в наказателното поле на домакините и тя влетя във вратата на Бристол Сити.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Калъм Одауда пропусна страхотна възможност да спечели срещата за домакините десет минути преди края на редовното време, но пропусна.

Крис Мартин от Бристол и Боби Декордова-Рийд от Фулъм имаха добри шансове през първата част, но те не бяха материализирани с попадения. Втората част пък Родриго Мунис опита акробатичен завършек, но топката профуча над напречната греда.

Голът все пак дойде в добавеното време, след като гостите изпълниха бърз корнер, а Уилсън комбинира с Неескенс Кебано преди да прати топката в наказателното поле, за да стане топката неспасяема за стража на домакините. Мениджърът на Бристол Сити Найджъл Пиърсън прати в игра голмайстора на отбора си Андреас Вайман в търсене на изравнителен гол, но Фулъм удържа натиска на домакините, за да запише първия си успех от 20-и ноември 2021-а година.