Директорът по развитието на играчите в Манчестър Юнайтед - Ники Бът призова феновете да останат търпеливи към младите таланти в един от най-трудните периоди за клуба под ръководството на Оле Гунар Солскяер.

„Червените дяволи“ са 14-ти във Висшата лига след посредствено начало на новия сезон, въпреки че равенството с лидера Ливърпул 1:1 в неделя намекна, че тимът може да се подобри в следващите кръгове. Една от положителните страни в откриващите месеци от кампанията са възможностите, които получават момчетата от школата. Брандън Уилямс наскоро направи дебют, Джеймс Гарнър е около състава, а останалите тийнейджъри в лицето на Тахит Чонг, Анхел Гомес и Мейсън Грийнууд се включиха на няколко пъти.

Грийнууд подписа миналата седмица нов подобрен договор с Юнайтед, след като реализира в два от трите си старта за клуба, но Бът призова привържениците да останат търпеливи.

„Те са вълнуващи нови играчи. Всички сме много развълнувани за тези млади момчета и вероятно има още 4-5, които ще се появят скоро след тях. Надяваме се на страхотни неща от тях, но нека не избързваме, те са все още много млади“, започна той за информационната агенция PA. Бившият полузащитник на Юнайтед и Англия заяви, че е трудно да включиш много млади таланти в отбор, който не се представя на висота.

44-годишният бивш футболист беше част от „Клас 92“, сред които личат имената на Дейвид Бекъм, Райън Гигс, Пол Скоулс и братята Невил, които помогнаха на тима да се наслади на великолепни резултати и успехи под ръководството на сър Алекс Фъргюсън.

„Ние бяхме просто добри играчи, играехме заедно с играчи от световна класа, които бяха звезди, мъже, лидери, които печелеха трофеи, първенства, достигаха до финали за ФА Къп всяка година“.

Той предупреди да не се очаква твърде много твърде скоро от младите състезатели.

„Вярвам, че разполагаме с много качествени таланти, но притеснението ми е, че ще им поставим твърде голям товар на плещите от рано, което може да се случи заради контузиите, наказанията или всичко, което се случва в динамиката около първия отбор“.

Бът допълни, че бившият му съотборник Солскяер има подход и „познава клуба отвътре“.

„Той е бил треньор в академията, така че познава отлично различните гарнитури чак до тези до 12 години. И това може да бъде само от полза. Изключителни късметлии сме, че имаме някой като Оле за мениджър. Това прави нашата работа далеч по-лесна“, завърши той. /БГНЕС