Отборът на Бърнли постигна страхотна победа с 2:1 при гостуването на Саутхемптън в пореден мач от 26-тия кръг на Висшата лига. Голове на Ашли Уестууд и Матей Видра донесоха безценния успех на момчетата на Шон Дайш, докато почетното попадение за "светците" отбеляза вездесъщият Дани Ингс. 

Двубоят започна по шокиращ начин за домакинските привърженици. Още във втората минута Ашли Уестууд изпълни ъглов удар, а Дани Ингс на първа греда необяснимо се отдръпна от пътя на топката, за да може тя да навести вратата на Алекс Макарти за 1:0. 

Авансът на гостите не изтрая твърде дълго. В 18-та минута Ингс взе топката на около 20-на метра от вратата на Ник Поуп с и мощен удар в долния ляв ъгъл препари английския национал за 1:1. 

В средата на втората част обаче "виненочервените" отново взеха преднината. В 60-та минута Матей Видра беше намерен с чудесен дълъг пас на границата на наказателното поле на Саутхемптън. Той се завъртя по чудесен начин и с феноменален удар в дясната скоба Алекс Макарти беше оставен безпомощен за втори път безпомощен. 

По този начин Бърнли измести Арсенал от 10-та позиция в класирането, събирайки 34 пункта, само на 5 от 5-та позиция, държана от Шефилд Юнайтед. "Светците", от своя страна, пстават 13-ти с 31 точки, на 7 пред зоната на изпадащите.