Бърнли победи Брайтън в последния двубой от съботната програма с 3:1 и се изравни по точки със съперника. Два гола на Крис Ууд и попадение от дузпа на Ашли Барнс направиха резултата 3:0, а Дъфи оформи крайния резултат с гол в 76-ата минута.

Домакините започнаха доста по-добре от съперника си, но гол във вратата на съперника така и не падаше. При една от сериозните опасности пред вратата на "чайките" на два пъти гредата спаси домакините от попадение.

В 25-ата минута удар на Соли Марч беше спасен с вещина от Том Хийтън, който направи един от най-добрите си мачове. В следващата минута Ууд изведе тима си напред в резултата като се възползва от отлично извеждащо подаване и прониза съперниковата врата.

През втората част отново Уууд удвои преднината на тима си, а Барнс от дузпа направи резултата класически, след като той беше фаулиран в наказателното поле и сам застана зад топката, за да се разпише.

Домакините съумяха да върнат само едно попадение до края на двубоя, за да се стигне до финалното 1:3. След тази победа Бърнли и Брайтън имат по 27 точки и заемат съответно 14-о и 15-о място в подреждането.