Несигурността на Ерик тен Хаг относно Давид де Хеа е причина за обратния завой, който в Манчестър Юнайтед са взели относно бъдещето на вратаря, съобщава днес местната преса. Вчера авторитетното издание “Атлетик” изненада с информацията, че испанецът е сложил подписа си под нов договор с “червените дяволи” след месеци на преговори, но при връщането на контракта в клуба, той не е бил подписан от ръководството. Споразумението е било със силно занижена заплата, но шефовете са отправили впоследствие ново предложение с още по-сериозно намаление на възнаграждение вместо да подпишат при вече договорените условия.

Именно това е станало причина за последвалия разрив, който почти сигурно ще доведе до раздяла с Де Хеа. Нидерландският мениджър определено не е останал впечатлен от несигурните изяви на вратаря в края на сезона и това допълнително е подкрепило мнението му, че Манчестър Юнайтед се нуждае от нов вратар, който да притежава други характеристики.

В последните седмици за фаворит е смятан стражът на Интер Андре Онана, с когото Тен Хаг работеше в Аякс. “Нерадзурите” най-вероятно ще искат за камерунеца около 50 милиона евро, а вчера италиански медии съобщиха, че спортният директор на миланския гранд е отпътувал за Англия именно за преговори с “червените дяволи”.