Все още не се знае какво ще се случи със състава на Дарби Каунти. „Овните“ изпаднаха в Лига 1 и ще играят в третото ниво на английския футбол през новата кампания.

Пътят обратно към елита на Англия изглежда доста труден и дълъг, но първо от клуба трябва да успеят да се сдобият с нов собственик, който да стабилизира финансовата ситуация в тима. Бившият член на Висшата лига ще трябва да започне всичко отначало и да върви стъпка по стъпка, за да може един ден отново да играе сред най-добрите в Англия.

Към днешна дата обаче, проблемите за Каунти изглеждат доста сериозни, като отборът все още е под администрация и така и не може да си намери нов собственик. Въпреки напредналите разговори с американския бизнесмен Крис Кирхнер, той официално все още не се е сдобил с пълния пакет акции.

През последните дни, сделката изглеждаше почти сигурна, но американецът все още не може да даде гаранции относно закупуването на клуба. Въпреки че той засега остава основният фаворит за придобиване акциите на Дарби, от администрацията вече са информирали бизнесмена, че има срок днес(10 юни) до 19 часа, за да завърши сделката. В противен случай, администраторите ще се обърнат към други заинтересовани страни, с които също се водят преговори за закупуването на Дарби.