Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте е вбесил някои от водещите фигури в състава с коментарите си след съботното равенство със Саутхамптън. Тогава италианецът нападна футболистите заради това, че им липсва характер, че не могат да играят под напрежение и не могат да поемат отговорност.

Конте изрази мнението, че това е причината за липсата на успехи в клуба от години насам, като упрекна и ръководството, че допуска тази „неприемлива“ ситуация. Според английските медии футболистите са напълно наясно, че през следващия сезон ще имат нов мениджър, но някои от тях са изразили гласно желанието си Конте да бъде уволнен още преди следващия мач на Тотнъм във Висшата лига.

Това е срещата с Евертън на 3 април. Тъй като предстои пауза от близо две седмици заради мачовете на националните отбори, моментът е подходящ за извършване на такава рокада, но Даниел Леви трябва да реши дали си заслужава да предприеме този ход сега.

Според „Скай спортс“ бордът на директорите на Тотнъм е поискал обяснение от Конте за думите, които италианецът изрече в събота. Мениджърът обаче е обяснил, че просто е изразил недоумението си защо всеки път клубът и мениджърите поемат отговорност за провалите, а футболистите винаги имат алиби за това и никой не им търси отговорност.