Нападателят на Арсенал Букайо Сака отпадна от състава на английския национален отбор за мачовете през октомври, каза мениджърът на Арсенал Микел Артета.

Сака пропусна мач от Висшата лига за първи път от май 2021 година при успеха на Арсенал с 1:0 над шампиона на Висшата лига Манчестър Сити, с което сложи край на серия от 87 поредни изиграни мача.

Сака не успя да се възстанови от контузия на коляното и това ще му попречи да участва в приятелския мач на Англия срещу Австралия на 13 октомври и в квалификационния мач за Европейското първенство срещу Италия четири дни по-късно.

"Не, няма да успее. Той не е тренирал. В момента не е на разположение да играе футбол", каза Артета след победата над Сити.

Арсенал победи Манчестър Сити за първи път от осем години и Артета вярва, че този успех ще даде самочувствие на отбора за предстоящите срещи.

"Тази победа показва, че играчите продължават да вярват в това, което правят. Всички играчи танцуват и са супер щастливи. Настроението е приповдигнато. Просто усещам, че всеки ще приеме следващия мач срещу Челси като гост (на 21 октомври) с подходящата настройка. Минаха толкова много години, без да ги победим. Победихме най-добрия отбор в света и то по страхотен начин. Имаше някои моменти, за които трябваше да страдаме", коментира Артета.