Бруно Фернандеш беше силно критикуван след поражението на Манчестър Юнайтед срещу Ливърпул от специалистите Гари Невил и Рой Кийн. Първият дори нарече халфа "позорен", тъй като по това време си помисли, че футболистът жестикулира да бъде заменен, като размахваше ръката си на терена. Фернандеш уточни, че обвиненията срещу него са "пълни лъжи" и че не е искал да бъде заменен след допуснатия шести гол.

"Донякъде разбирам това, но не мога да го контролирам. Всички знаем, че експертите трябва да кажат нещо, за да запазят работата си. Колкото повече лоши неща казват, толкова повече работа получават понякога. Всички трябва да живеем с това, но за мен става въпрос за моите съотборници, които са окей с това. Винаги, когато не са, бих искал да ми го кажат, за да мога да се успокоя", сподели Бруно Фернандеш.

"Повечето от нещата, които бяха казани след този мач, бяха пълни лъжи. Тъй като размахах ръце, те приеха, че съм казал нещо, което не е така. Експертите винаги искат да кажат нещо, за да привлекат вниманието на хора отвън. Понякога казват нещо просто ей така", добави полузащитникът.

Фернандеш се появи в 48 мача за "червените дяволи" във всички състезания този сезон, като отбеляза 10 пъти и направи 13 асистенции. Той игра на различни позиции в халфовата линия този сезон и дори беше изведен като дълбок плеймейкър, когато Каземиро беше наказан.