Португалският национал Бруно Фернандеш сподели, че се мотивира от стила на легендата на Барселона Андрес Иниеста. Халфът бе привлечен от Манчестър Юнайтед през месец януари и моментално се превърна в основен футболист на тима, но самият той смята, че може да подобри още много движението си по терена и да се превърне в разнообразен играч.

„Иниеста винаги ме е вдъхновявал, защото той е нещо средно между „осмица" и „десетка". Точно това искам да бъда и аз. Това е футболистът, който обича да работи с топката и поема рискове. Иниеста беше може би най-добрият в света на тази позиция. За мен е много странно, че той завърши без „Златна топка", след като спечели толкова много трофеи през кариерата си", сподели Фернандеш за клубния уебсайт.

„Има много други футболисти, които обичам да гледам. Например, през първите ми години като играч, всички обичаха Роналдиньо. Това е нормално, защото той е един от малкото, които могат да те накарат да седнеш пред телевизора и да гледаш с часове. Часове! Роналдиньо кипеше от енергия и щастие. Изглеждаше радостен от всичко, което се случваше. Нормално е да симпатизираш на такъв човек, така че през първите няколко години именно той беше любимият ми играч. След това харесвах и Кристиано Роналдо. Ако искаш да бъдеш професионалист, няма по-добър пример от него", продължи португалецът.

Бруно Фернандеш добави, че всеки играч трябва да се раздава максимално на терена, ако иска да достигне гореизброените величия.

„Просто трябва да бъдеш воин, защото всеки мач е битка. Трябва да излезеш на терена и да надделееш над противника. Да, нужно е уважение, но в крайна сметка всичко се свежда до победата. Ако не ги надвиеш, те ще го направят. Няма значение кои са - дали са приятели, или не. Не ми пука. На терена всички са врагове", каза още той.