Футболистът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш вярва, че тимът още притежава манталитета на победител. Португалският плеймейкър премина при „червените дяволи“ през миналия януари и от този момент се превърна в един от водещите играчи на тима.

Статистиката му за тази почти една година е доста впечатляваща. Той има участие в 30 ситуации, които са довели до гол (попадение или асистенция) в едва 33 мача с фланелката на Юнайтед.

Отборът на Оле Гунар солскер за последно стана шампион във Висшата лига през сезон 2012/2013 в последния сезон на Сър Алекс Фъргюсън и оттогава преживява разочароващ период, като най-големите съперници като Манчестър Сити и Ливърпул успяха да изградят отбори, способни да триумфират и да доминират.

„За мен нямат значение другите отбори. Хората може да кажат, че са по-добри от нас, имат по-добри титулярни единадесет от нас, както и момчетата, които влизат от пейката, са по-добри. Хората могат да казват какво мислят, но на мен не ми пука“, заяви Фернандеш.

„За клуб като Юнайтед е много дълго времето, в което не сме печелили Висшата лига. Мисля даже, че е твърде дълго. Така че трябва да имате предвид - всички играчи, всички служители - ние сме тук, за да спечелим. И мисля, че имаме този манталитет. Дойдох в Манчестър, за да спечеля трофеи. Играя за един от най-големите клубове в света. Този клуб е направил история в миналото, невероятна история", каза още португалският национал.