Родъръм Юнайтед се приближи към изпадане от Чемпиъншип с поражение 0:1 от Брентфорд, който вече си е подсигурил участие в плейофите за класиране в Премиър лийг.

Брайън Мбуемо вкара единственият гол преди почивката след прекрасно центриране от Серхи Каньос от корнер. По този начин „мелничарите” остават в зоната на изпадане и са 22-и, на четири точки зад 21-ия Дарби Каунти, който е с мач повече Така Родъръм вече изцяло ще зависи от своите резултати оцеляване си във второто ниво на английския футбол.

Тимът на Пол Уорн догонва останалите през последните седмици, след като отложи редица мачове по-рано през кампанията заради две огнища на COVID-19 и така изостанаха със срещите си. Те пропиляха чудесна възможност да се приближат до „овните” на Уейн Рууни, като взеха само четири точки от 27 възможни в кошмарния им априлски цикъл от мачове.

Въпреки силното начало срещу „пчелите”, които са трети в подреждането, хората на Томас Франк поеха контрола и поразиха опонента чрез Мбеумо.

Канос на два пъти пропусна шансове да удвои актива на Брентфорд, стреляйки встрани от вратата на Джамал Блекман.

Айвън Туни също бе много близо до 30-ия си гол през сезона, но удари гредата. Успехът пък удължи серията на Брентфорд без загуба на 10 мача.