Брентфорд надви Саутхемптън като гост с 2:0 в отложен мач от 7-я кръг на Висшата лига. Попаденията за тима на Томас Франк бяха дело на Айвън Тони и Йоан Уиса. С тази победа Брентфорд са вече 8-и с актив от 41 точки, докато Саутхемптън остава на последно място с едва 22 точки на сметката си.

Gulliver/GettyImages
50 снимки

Първият шанс в срещата бе в 21-а минута, когато Брайън Мбемо връхлетя върху отскочилата топка в наказателното поле. Той незабавно изстреля удар по посока на долния ляв ъгъл, но Гавин Базуну внимаваше и спаси без затруднения. В 32-а минута Айвън Тони получи чудесен пас от Кристиан Ньоргард, а за нападателят не остана нищо друго освен да отбележи с глава - 1:0 за Брентфорд.

В началото на втората част Че Адамс от Саутхемптън беше близо да изравни резултата. Лошият му удар отблизо завърши право в ръцете на Давид Рая. Срещата не предложи голям брой положения до края, като Брентфорд беше много по-активният отбор и създаде по-чистите положения.

Все пак в седмата минута на добавеното време Йоан Уиса нахлу в наказателното поле след страхотен индивидуален рейд, излизайки сам срещу вратаря, който финтира елегантно, за да търкули топката в опразнената мрежа - 2:0 за Брентфорд. Това бе и всичко в този сблъсък, Брентфорд триумфира с трите точки.