Отборът на Куинс Парк Рейнджърс загуби лондонското дерби срещу Брентфорд с 1:3, в последен мач от 14-тия кръг на Чемпиъншип. Резултатът откри Оли Уоткинс в 23-та, но Грант Хол изравни за домакините в 48-ата минута. Саид Банрама отново даде преднина на гостите в 60-ата минута с гол от дузпа, а отново Уоткинс оформи крайния резултат в добавеното време на срещата.

GettyImages/Gulliver
33 снимки

В 23-ата минута гостите поведоха. Кристиан Норгаард се освободи добре от съперник, напредна в половината на КПР и подаде надясно към Брайън Мбуемо, който центрира в наказателното поле и Оли Уоткинс, оставен непокрит, отбеляза с глава във вратата на Лиам Кели.  

Три минути след началото на втората част домакините изравниха. Ебереши Езе центрира от корнер, а Грант Хол се измъкна от Норгаард и с глава вкара за 1:1.

В 59-ата минута „пчеличките“ получиха право да изпълнят дузпа. Голмайсторът за гостите Оли Уоткинс проби в наказателното поле и опита подаване, което беше отбито от вратаря Кели. В опит да стигне до топката Джош Скоуен препечи пътя на Брайън Мбуемо, който падна и съдията назначи наказателния удар. При повторенията обаче се видя, французинът падна много леко и се появиха съмнения дали наистина има дузпа. Все пак тя остана и с изпълнението се зае Саид Бенрама, който с изключително добре изпълнена дузпа, отбеляза за 1:2.

В 4-ата минута на добавеното време Брентфорд затвърдиха победата си с трети гол. Топката беше пратена в половината на КПР, където резервата Валенсия овладя и задържа добре. След това подаде на Норгаард, който без забавяне изведе с чудесен пас в коридор другата резерва Матиас Янсен. Той напредна и влезе в наказателното, където подаде на оставения сам Оли Уоткинс, който нямаше как да сбърка от близко и оформи крайния резултат – 1:3.

С тази победа Брентфорд събира актив от 21 точки и се изкачва до 12-ата позиция. КПР остават 8-ми с 23 точки. В следващия кръг Куинс Парк гостуват на Лийдс Юнайтед, докато „пчеличките“ приемат Хъдърсфийлд.