Брентфорд победи с 2:1 Борнемут в мач от 22-ия кръг на Чемпиъншип. След този успех "пчеличките" се изкачиха до второто място в класирането с актив от 41 точки, а "черешките" са 4-ти с 38.

Гостите имаха чудесна възможност още в първата минута, но ударът на Соланке беше избит от голлинията. В 9-ата минута Борнемут отново имаха чудесна възможност, но Билинг, Брукс и Соланке не съумяха да стигнат до гол.

Все пак в 25-ата минута Соланке откри резултата след отлична атака. Домакините съумяха да стигнат до изравняването с гол на Далсгаард с глава след центриране от корнер в 37-ата минута на срещата.

Домакините пропуснаха чудесна възможност в 53-ата минута да вземат преднина. Седем минути по-късно Борнемут имаше възможност да вкарат втори гол, но ударът на Соланке беше блокиран, топката попадна в Брукс, но ударът му беше спрян от вратаря на домакините. В 71-ата минута удар на Кинг също попадна в ръцете на вратаря на Брентфорд.

Брентфорд направи пълен обрат с попадение в 79-ата минута на Тарик Фосу, което беше негово първо през сезона и резултатът стана 2:1. В добавеното време на мача Янсен пропусна да реализира ново попадение за домакините, но Бегович се справи. В крайна сметка Брентфорд заслужено спечели 3-те точки.