Брентфорд разгроми Лутън като гост с 5:1 в мач от 34-я кръг на Висшата лига. Попаденията за "пчеличките" бяха дело на Итън Пинок, Кийн Люис-Потър, Кевин Шаде, като на два пъти се разписа Йоан Виса, а за "шапкарите" точен в продължението на сблъсъка бе Люк Бери.

Getty/Gulliver images
33 снимки

Брентфорд изцяло доминираше, като победата е абсолютно заслужена, след като тимът на Томас Франк създаде цели 21 голови положения с 9 точни удара. "Пчеличките" по този начин почти със сигурност гарантират своето оцеляване, тъй като са вече 14-и с 35 точки, на цели 10 от Лутън, който е на чертата в опасната зона. "Шапкарите" остават 18-и с 25 пункта на сметката си и се нуждаят спешно от точки, надявайки се Нотингам и Евертън да грешат в своите мачове.

В друг мач по същото време от същия кръг на Висшата лига Бърнли разби Шефилд Юнайтед като гост. За тима на Венсан Компани точни бяха Якоб Бруун Ларсен, Лоренц Асиньон, Лайл Фостър и Йохан Берг Гудмунсон, докато за "остриетата" се разписа Густаво Хамър. Бърнли е 19-и с 23 точки, на три точки от спасението, но и с мач повече, докато Шефилд остава закотвен на 20-а позиция с 16 пункта на сметката си.