Новакът във Висшата лига на Англия Брентфорд записа втората си победа от началото на сезона. Като гости "пчеличките" се наложиха с 2:0 над Уулвърхямптън.

С успеха тимът на Томас Франк събра 8 точки от пет мача и се закрепи в средата на класирането, докато домакините от Уулвс остават точно над чертата на изпадащите с едва 3 точки.

На стадион "Молиню" гостите от Брентфорд изиграха много силно първо полувреме, в което се отличи звездата на тима Айвън Тони. Нападателят вкара топката във вратата на Жозе Са още в деветата минута, но голът му бе отменен заради засада при изграждането на атаката.

В 26-ата минута Тони си спечели дузпа, която сам реализира за 1:0. В 30-ата минута Тони вкара за трети път топката във вратата на Уулвърхямптън, но за втори път негов гол бе отменен, този път заради игра с ръка.

В ответната атака домакините можеха да изравнят, но бомбеният удар на Адама Траоре намери напречната греда на вратата на Брентфорд.

Лондончани нанесоха съкрушителен удар в 34-тата минута, когато Тони напредна по лявото крило и намери непокрития Брайън Мбемо, който на празна врата вкара за 2:0.

През второто полувреме играта се изнерви и често имаше нарушения и в двете посоки. Така в 65-ата минутазащитникът на Брентфорд Шандън Баптист получи втори жълт картон и остави тима си с 10 души на терена. В оставащите около 30 минути Уулвърхямптън натисна, но гол във вратата на Давид Рая като по чудо не падна.

Брентфорт пък можеше да си тръгне и с по-убедителна победа, но удар на Мбемо малко преди последния съдийски сигнал намери страничната греда на вратата на Са.