След две загуби от Ливърпул и Арсенал Брентфорд се върна на пътя на победите. Тимът на Томас Франк имаше прекрасна възможност за това - домакинство на Лутън, и се възползва от нея. "Пчеличките" спечелиха с 3:1 и се изкачиха на десето място.

Нийл Мопе откри резултата в началото на второто полувреме, когато се разписа с удар отблизо. Бен Мий удвои аванса на домакините в 56-ата минута след изстрел с глава и Брентфорд имаше пълен контрол. Джейкъб Браун даде някакви надежди на гостите с попадение в 76-ата минута, но резервата Шейдън Баптист успокои феновете на домакините пет минути по-късно, когато върна аванса от два гола.

И двата отбора не успяха да създадат нищо опасно в предни позиция в първата част на двубоя. Най-близо до гол преди почивката беше Йегор Ярмолюк. Неговият удар мина покрай вратата след рикошет. "Пчеличките" доминираха по отношение владеенето на топката, но не успяваха да измислят как да пробият защитата на съперника през първото полувреме.

Брентфорд излезе с по-ясна идея за втората част, а гостите останаха без капитана си Том Локиър, който бе заменен поради контузия. Лутън трябваше да чака до 61-ата минута за първия си удар към вратата на домакините, а голът бе първият им удар в очертанията на вратата. Засега тимът на Робърт Едуардс остана над чертата, но основната причина за това е наказанието на Евертън, който вече е на последно място.

Бърнли успя да победи Шефилд Юнайтед с 5:0. Домакините поведеха още в 1-ата минута чрез Родгирес, а Ларсен удвои в 29-ата. Гостите оставаха с човек по-малко, след като МакБърни получи втори жълт картон в края на първото полувреме.

След почивката се разписаха Амдуни в 73-ата минута, Колеошо в 75-ата и Браунлхил 9 минути преди края.