Отборът на Брентфорд записа важна победа, след като спечели с 2:0 у дома над Бърнли в двубой от 29-ия кръг на английската Висша лига. Попаденията паднаха в края на срещата, като точен за „пчеличките“ беше Айвън Тони в 85-ата и 94-ата минута от дузпа.

Домакините имаха предимство през първата част. Най-близо до гола бе Кристиан Ериксен в 16-ата минута. Датчанинът стреля много добре по земя от границата на наказателното поле, но Поуп реагира чудесно и изби.

В края на полувреме Джеймс Тарковски пък се намеси решително в отбрана, блокирайки опасен удар на Мбемо.

В 53-ата минута Янелт пропусна да накаже грешка на Ник Поуп, който излезе неразчетено напред. Ударът на германеца с глава обаче премина над вратата.

Gulliver/GettyImages
65 снимки

В 74-тата минута удар на Джей Родригес пък се отби от гредата.

Към края на мача обаче Брентфорд взе своето. Първо, в 85-ата минута Айвън Тони засече с глава перфектно центриране на Ериксен и откри резултата - 1:0.

В добавеното време домакините получиха и дузпа. Отново Ериксен изведе Тони, който бе изблъскан в гръб от Нейтън Колинс. Бранителят получи червен картон за нарушението, а Тони бе точен от бялата точка за крайното 2:0.

По този начин „пчеличките“ записаха втори пореден успех, с който вече имат 30 точки и се намират на 15-ата позиция, с девет повече от днешния си съперник, който е първи от отборите в зоната на изпадащите. Евертън пък последният отбор над чертата с 22 пункта.