Брентфорд и Брайтън не успяха да се победят и завършиха при скучно нулево реми на „Брентфорд Къмюнити Стейдиъм“ в среща от междинния 31-и кръг на английската Висша лига.

„Чайките“ доминираха от самото начало на двубоя, но „пчеличките“ пропуснаха по-добрите възможности на контраатака през първата част, като Йоан Уиса и Айвън Тони обаче не успяха да извлекат максимума от тези шансове.

Снимки: Gulliver/GetyImages
68 снимки

В края на полувремето Люис Дънк и Уиса се държаха един друг в наказателното поле, но нападателят на Брентфорд падна. От ВАР повикаха главния рефер Анди Мадли да изгледа повторение на монитора, но той реши, че няма основания за дузпа. Това бе и най-интересната ситуация.

През втората част Брайтън отново доминираше, но най-чистата ситуация дойде чак в добавеното време, когато Дани Уелбек остана сам срещу Марк Флекен и стреля в далечния ъгъл, но топката премина на сантиметри встрани. Малко преди това нападателят имаше още един шанс, но в този случай Кристофър Айер блокира решително изстрела му.

По този начин Брайтън пропусна шанса да излезе на седмото място във временното класиране и остава девети с 43 точки. Брентфорд, който вече няма победа в последните си пет домакинства, остава 15-и с 28 точки и на шест точки над зоната на изпадащите.