Отборът на Брентфорд постигна страхотна победа с 3:1 в реванша от полуфиналния плейоф във Чемпиъншип срещу състава на Суонзи, успявайки по този начин да си осигури победа с общ резултат 3:2 от двете срещи. 

Любопитното е, че това беше последният двубой на "пчеличките" на домакинския стадион "Грифин Парк", след като през следващия сезон те ще имат нов и модерен дом. Клуб вече е и само на мач от достигането на заветната цел - място във Висшата лига. 

Всичко започна по най-добрия начин за момчетата ан Томас Франк, след като още до 15-та минута резултатът беше вече 2:0. В 11-та Матиас Янсен изведе топреализаторът Оливър Уоткинс сам срещу стража на гостите Ервин Мюдер, а Уоткинс не сбърка за 1:0. 

Само 4 минути по-късно звездата на Брентфорд Саид Бенрама качи топката с ювелирно центриране на главата на  Емилиано Маркондес, който с прецизен удар прати Суонзи в нокдаун за 2:0. 

В началото на втората част домакините нанесоха още един ранен удар, този път няма и минута след рестарта. След постепенна атака жеше намерен левият бек Рико Хенри, който с перфектно центриране намери Брайън Мбоймо, който от въздуха разстреля Мюлдер за класическото 3:0.

Дванадесет минути преди края на 90-те минути все пак гостите видяха лъч надежда. След изритана топка централният бранител на домкините Понтъс Янсен допусна сериозна грешка, неуспявайки да изчисти топката. Той подари топката на юношата на Ливърпул Райън Брюстър, който с елеганетн прехвърлящ удар намализ а 3:1. 

До края обаче Брентфорд издържа под стихийния натиск на уелския тим и така си извоюва правото на финален плейоф на "Уембли" срещу победителя от другия полуфинал между Фулъм и Кардиф.