Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс похвали представянето на Келечи Ихеаначо, който се отличи с гол и асистенция при победата с 2:1 над Кристъл Палас, а "лисиците" направиха сериозна заявка за третото място през този сезон във Висшата лига.

24-годишният Ихеаначо асистира на Тимъти Кастан за изравнителния гол, а в 80-ата се разписа за успеха на своя тим.

Роджърс пусна Ихеаначо и Джейми Варди заедно само осем пъти през миналия сезон, но контузиите го принудиха да избере двамата нападатели през последните 10 мача.

Ихеаначо вкара 12 гола в последните девет мача, а Роджърс определи формата му като "невероятна".

"Основният приоритет за мен като треньор е да помагам на играчите да се развиват. Трудно беше за него заради стила, който обикновено играхме с един нападател - Варди. Трябваше да го променим заради контузии, той влезе и беше изключителен. Не само головете му, той е толкова щастлив да работи усилено за отбора, а ефективността му е феноменална", каза Роджърс пред Би Би Си.

Вратарят на Лестър Каспер Шмайхел заяви, че Ихеаначо притежава всички качества да бъде топ нападател.

"Той е толкова добър, вкара страхотен гол, а е и невероятен в тренировките", коментира Шмайхел пред "Скай Спортс".
Варди, който има общо 15 попадения през този сезон, е голмайстор на Лестър в последните пет кампании, но този път е изпреварен от Ихеаначо, който е реализирал 17.

"Като екип работим един за друг, няма значение кой е вкарал. Има толкова много неща, които трябва да подобрим в мачовете, така че продължавам да работя и да давам всичко от себе си", заяви Ихеаначо пред Би Би Си.