Мениджърът на Лестър Сити Брендън Роджърс няма съмнения, че бившият му играч в Селтик – Киърън Тиърни, ще жъне големи успехи, след като се утвърди в Арсенал.

Идната събота на „Кинг Пауър Стейдиъм” Роджърс и Тиърни ще се противопоставят едни срещу друг, а това ще е първа среща за двамата, след като северноирландският мениджър напусна Селтик за Лестър през изминалия февруари.

„Като играч, още от първата седмица, в която го видях, разбрах, че той има големи качества. От този момент той се справяше брилянтно. Стана по-силен, по-мощен, много е агресивен. Работи много здраво, а това е психика на много умен спортист. Скот Браун беше чудесен капитан, а Тиърни искаше да бъде като него. Всеки ден на тренировка беше много фокусиран. Обичаше много Селтик, феновете на клуба, а те му вярваха безвъзвратно”, коментира Роджърс.

„Фантастичен играч е. Беше и капитан в няколко мача при мен. Страхотно момче, много смело. Пожелавам му всичко най-добро”.

Арсенал привлече крайния бранител през изминалото лято, а по-късно стана ясно, че лондонският отбор е следил изявите на играча в последните три години.

„Още докато бях в Селтик, шефовете ми казваха, че е възможно Тиърни да поеме към Арсенал. Селтик не искаше да го продава, а и не бързаше, така че остана още време. Говорих с директора Петер Лоуел по този случай. После отидох при Киърън и му казах, че искам от него да остане и да помогне на отбора. Имаше голяма връзка с клуба, подписа нов договор и остана до лятото. После отиде в Арсенал, където е голяма надпреварата за игра. Трябваше му време да се настрой. Отиде от един голям град в друг. Остани семейството си и приятелите в Глазгоу, така че му трябваше време. Нямам съмнения за него, че ще се нагоди по страхотен начин в техния отбор”, говори още бившият мениджър на Ливърпул.