Колкото повече наближава краят на сезона, толкова повече, специалистите си задават въпроса, ще успее ли Лестър да издържи на напрежението отново. През миналата кампания, „лисиците“ не можаха да се класират за шампионската лига, след като в последния кръг излязоха от топ 4 и загубиха правото да играят в най-силния европейски клубен турнир.

През този сезон обаче, прогресът е виден и възпитаниците на Брендън Роджърс показват постоянство и стабилност в представянията си, които са на път  да ги изпратят сред най-силните в Европа. Мениджърът на тима Брендън Роджърс е напълно сигурен, че миналото е забравено  и старите грешки няма да се допуснат отново.

„Вече сме много по-опитни и си научихме урока от миналата година. Още няколко крачки и ще се завърнем в шампионската лига, смятам, че го заслужаваме след цялата работа, която свършихме. Ще останем концентрирани и ще следваме целта си, изобщо не се притеснявам  от миналото, защото вярвам в отбора си“, завърши Роджърс. Тази вечер Лестър се изправя срещу Кристал Палас и може да направи поредната стъпка към завършване в топ 4