Манчестър Сити са се договорили с Бенфика за вратаря Едерсон за сумата от 34.7 милиона паунда, която ще го превърне в най-скъпия вратар в света. Информацията за напускането на бразилския страж бе съобщена от португалския клуб, чрез официалния профил в Twitter.

До този момент рекордът се държи от Джанлуиджи Буфон, който премина от Парма в Ювентус през 2001 година за сумата от 32,6 милиона паунда.

Новият вратар подписва за 5 години с Ман Сити

Очаква се трансферът на футболиста да бъде потвърден и от ръководството на “гражданите” съвсем скоро, твърди Sky Sports.

В четвъртък от Бенфика заявиха, че половината от сумата, ще отиде в ръцете на трети страни. Една от тях е бившият тим на 23-годишния страж – бразилският Рио Аве.

Бразилски вратар пристигна в Манчестър за прегледи

Едерсон се присъедини към юношеския тим на Бенфика на 16-годишна възраст, но след два сезона бе преостъпен на второвидизионния Рибейрао. Вратарят е част от тима на Бенфика от 2015 година, като от тогава е записал общо 55 мача с тима.

Едерсон ще трябва да се конкурира за титулярната позиция в състава с Клаудио Браво, който не се представи на необходимото ниво през миналия сезон.