Футболистите на Ливърпул не са се отпускали дори за миг по време на карантината, предизвикана от глобалната пандемия, заяви хърватският защитник на "червените" Деян Ловрен. Те ще подновят сезона с дерби срещу Евертън на 21-и юни, като само с още две победи титлата със сигурност ще попадне в ръцете им.

"И без дата за подновяването на шампионата, ние живеехме с мисълта да го завършим на всяка цена. Сега такава има и просто се стараем да бъдем в оптимална форма, щом стъпим отново на терена. Ще го направим и се надявам след това да можем да се поздравим за свършената работа. Това е основният ни фокус от самото начало. Имаме още два мача до титлата, но искаме да спечелим и останалите", каза той за клубния уебсайт.

Футболистите на Ливърпул тренират на базата в Мелууд от 20-и май насам и дори изненадаха част от треньорите си с интензитета, с който се подготвят. Ловрен счита, че това се дължи на мечтите за още трофеи.

"Последните две седмици преди да подновим тренировки бяха трудни. Аз лично се притеснявах от това, че не знаех кога отново ще бъда с отбора. Въпросите ставаха все повече и повече, чудех се също така кога всичко ще бъде нормално отново", продължи Ловрен.

"В крайна сметка отново сме на базата и до момента вършим много добра работа. Не сме се отпускали, всички се върнахме в отлична форма и физическите тестове го доказаха. Просто спазвахме препоръките на треньорите и изготвените ни програми", завърши централният бранител.