Защитникът на Манчестър Юнайтед Фил Джоунс вярва, че младите играчи, които сега стават професионалисти, трябва да бъдат способни да се справят с „токсичната“ среда на социалните медии, след като преди време самият той обърна гръб на онлайн платформите. 29-годишният играч, който стана обект на редица интернет шеги, не е публикувал в Twitter от май 2017 година, както и в Instagram от юни същата година.
„Отдалечих се от социалните мрежи отдавна, но е трудно, защото всичките ви приятели ги четат. Семейството ви също чете и много лоши неща, а пък същевременно ви подкрепят и искат най доброто за вас. Никой не иска да вижда близките си да бъдат под обстрел от медиите или обект на шеги в интернет“, започна защитникът.
„Трудно е, но е нещо, с което се научих да се справям. Колкото повече опит придобиваш, толкова по-лесно става. Предполагам, че за младите играчи сега е още по-враждебна средата, отколкото когато аз пробивах на високо ниво. И не говоря само за играчите в Манчестър Юнайтед, а за целия свят“, сподели бранителят, който е играч на Манчестър Юнайтед вече десетилетие.
Джоунс не е играл за Юнайтед от равенството във ФА Къп срещу Транмиър през януари 2020 година, поради проблем с коляното. Той участва в няколко приятелски срещи, а наскоро беше в състава на Юнайтед при поражението от Уест Хям за Карабао Къп.