Футболната асоциация на Англия обмисля разследване срещу бранителя на Евертън Йери Мина заради негово участие в промоционален клип, който рекламира компания за залагания.

Една от основните точки в правилника на ФА е абсолютната забрана на състезаващите се във Висшата лига играчи да показват каквато и да е обвързаност с рекламите за футболни залози. 24-годишният Мина е на път да си изпати много сериозно заради реклама, която засне в родната си Колумбия.

Във ФА е постъпил сигнал по случая и в момента там тече дискусия дали трябва да се предприемат по-крути действия. Тук самите действия на футболиста биха му били от полза, защото се знае, че самият той е поискал от букмейкърската къща да свали рекламата в мига, в който е разбрал за допуснатата грешка.

Мина премина в Евертън от Барселона през август 2018-а в сделка на стойност 28 милиона паунда. До този момент бранителят остава смесени впечатления с изявите си, като имаше да се справя и с немалко контузии в хода на приключилия сезон. Той записа едва 15 участия за „карамелите”.