Сръбският защитник Бранислав Иванович води преговори за завръщане във Висшата английска лига, съобщава Novosti.rs.Иванович е получил предложение от мениджъра на Евертън Карло Анчелоти, с когото работиха в Челси.

36-годишният сърбин беше капитан на руския Зенит, но договорът му изтича на 1 август. Той игра за клуба от Санкт Петербург от февруари 2017 година, като два пъти стана шампион на Русия и веднъж спечели националната купа.

Интерес към него има и Цървена звезда, но шансовете на белгадчани да върнат играча в родината му са минимални.

Иванович направи сериозна кариера в Англия с екипа на Челси, за който записа 377 мача в периода 2008-2017 година, като спечели три пъти титлата и три пъти купата на Футболната асоциация, както и Шампионската лига и Лига Европа.

В същото време Карло Анчелоти заяви, че се надява крайният бранител и досегашен капитан на отбора Лейтън Бейнс да приеме да остане на "Гудисън Парк" в нова роля.

35-годишният Бейнс обяви, че прекратява футболната си кариера след 13 сезона и 420 мача за Евертън.

"Помолих го да продължи, но той искаше да прекрати кариерата си и трябваше да уважим решението му. Мисля, че всеки евертънец му е благодарен. Той имаше фантастична кариера тук и беше изключителен пример за всичките си съотборници. Сега ще имаме малко време, за да помислим за някаква негова нова роля в клуба. Фактът, че той може да остане би била добра възможност за нас да използваме знанията и опита му. През следващите дни той трябва да реши", каза Анчелоти./БТА