Брайтън спечели с 3:1 срещу Нюкасъл в мач от четвъртия кръг на Висшата лига. И трите гола за "чайките" вкара 18-годишният ирландски национал Евън Фъргюсън (27, 65,  70), който по традиция се прибра у дома с топката от двубоя. Почетното попадение за Нюкасъл отбеляза  Калъм Уилсън в добавеното време на мача. Срещата от трибуните изгледа новото попълнение на Брайтън - Ансу Фати, който изненадващо бе привлечен под наем от Барселона. 
Третата победа от началото на сезона изкачи Брайтън до 4-ото място във временното класиране във Висшата лига. Нюкасъл с има само 3 точки и заема 14-ата позиция.
 
В  първите няколко минути Александър Исак пропусна две много добри ситуации за гостите, което се оказа ключово за изхода на двубоя. Така се стигна до 27-ата минута, когато Гилмор стреля, вратарят Поуп не успя да улови и Фъргюсън с добавка откри. 
 
Домакините продължиха да играят много по-добре и в 65-ата минута Фъргюсън направи 2:0 със страхотен удар в далечния ъгъл, а в 71-ата след изстрел и рикошет разликата стана 3:0. Това бе третият хеттрик за кръга след тези на Хюн Мин Сон и Ерлинг Халанд.