Отборът на Брайтън разби Уулвърхемптън с 4:1 като гост в мач от втория кръг на Висшата лига. Така "чайките" се изкачиха на върха в класирането поне временно, след като има пълен актив от точки след два мача. Уулвс пък остават без точка.

Gulliver/GettyImages
15 снимки

"Вълците" всъщност започнаха силно срещата и успяха още в 3-ата минута да вкарат гол, който обаче бе отменен заради засада.

В 15-ата минута Брайтън удари. Каору Митома тръгна на индивидуален рейд, след който прати топката в долния десен ъгъл за 1:0.

Фабио Силва бе близо до това да изравни за Уулвс в 29-ата минута. Джейсън Стийл обаче блесна със страхотно спасяване.

В 37-ата минута пък Педро Нето също имаше шанс да се разпише, след като шутира от границата на наказателното поле, топката обаче мина над напречната греда.

"Чайките" започнаха вихрено второто полувреме, като за първите десет минути от него те вкараха три гола. Първо в 46-ата минута Митома намери Первис Еступинан, който прати топката в мрежата за 2:0.

В 51-ата минута Енсисо прати пас към Соли Марч, който от вътрешността на наказателното поле изстреля топката под напречната греда. Четири минути след това добра комбинация на гостите завърши с нов гол на Соли Марч.

Уулвърхемптън вкара, но прекалено късно. Попадение за "вълците" падна в 62-ата минута и бе дело на Хи-Чан Хуан, който се разписа при ъглов удар. Попадението бе преразгледано с ВАР, но остана. 

Дълбоко в продълженията Матуес Нунеш пък си изкара втори жълт и следователно червен картон. Домакините доиграха мача с човек по-малко на терена.