Греъм Потър е новият мениджър на Брайтън енд Хоув Албиън, потвърдиха от клуба.

По-рано днес медиите в Англия съобщиха, че двете страни вече са се договорили и официализирането на името на новия наставник на "чайките" е въпрос на часове.

41-годишният Потър заменя на поста Крис Хютън, който бе освободен от ръководството на Брайтън след края на сезона във Висшата лига.

"Дългосрочната визия на ръководството на клуба ме спечели. Техните идеи и планове за отбора ме впечатлиха. За мен е чест и вълнение да бъда част от тези планове. Клубът е по средата на едно невероятно пътешествие и моята работа е да надградя над страхотната работа, която е свършена до момента и да циментирам мястото на Брайтън във Висшата лига за още много години", коментира Потър, след като подписа своя контракт.

Потър помогна на Суонси да се стабилизира след изпадането от Висшата лига през сезон 2017/18, като класира уелския тим на 10-то място в Чемпиъншип през изминалия сезон и достигна четвъртфиналите на ФА Къп, където "лебедите" изпуснаха преднина от два гола и загубиха от Манчестър Сити с 2:3. /БГНЕС