Чемпиъншип има нов водач, пък макар и временно. Брайтън излезе на върха след победа над Лийдс като домакин с 2:0 и ще посрещне уикенда, донесъл щастливи емоции на феновете си.

Успехът на "чайките" дойде след две точно изпълнени дузпи - по една в двете полувремена. Каузата им беше подпомогната и от червения картон на Калвин Филипс от мидландския клуб при първото нарушение от 11-те метра.

Мачът започна равностойно, като все пак домакините бяха по-активни. Те направиха няколко пропуска, а в 23-та минута направиха най-добрата си атака. При нея Калвин Филипс игра с ръка на голлинията и спря чист гол.

Реферът прецени, че това е достатъчно провинение, за да изгони играча на Лийдс и да даде дузпа. От 11-те метра Глен Мъри беше безпощаден и даде аванс на тима си. Тази развръзка донякъде предопредели отрано победителя.

Гостите опитаха по някакъв начин да отвърнат на удара, но така и не стигнаха до чисти ситуации. А пред вратата им имаше доста интересни положения, но до нов гол преди почивката не се стигна.

След нея се стигна до отменен заради засада гол на Брайтън. Но в крайна сметка "чайките" отбелязаха такъв малко преди края. Тогава израелският национал Томер Хемед се разписа от втора дузпа, дадена за задържане на нападател в наказателното поле.

Така домакините се прибраха с трите точки от тази битка и събраха 42 на върха на класирането с две повече от Нюкасъл, чийто мач е в събота. Лийдс остава четвърти засега с 32 точки, но може да бъде изместен от тази позиция.