Отборите на Уест Хем и Брайтън завършиха наравно 0:0 в двубой от 20-ия кръг на Висшата лига. Гостите създадоха много повече положения, но не успяха да вкарат и трябваше да се задоволят само с точка от двубоя на “Лондон Стейдиъм”.
 
Равенството запази позициите на двата отбора в класирането. Брайтън е на 7-ото място с актив от 31 пункта, докато Уест Хем има 34 точки и заема 6-ата позиция.
 
Треньорът на домакините Дейвид Мойс не можеше да разчита на редица основни играчи като Лукас Пакета, Мохамед Кудус и Михаел Антонио, което определено повлия на представянето на “чуковете”.
 
Брайтън също беше без някои важни футболисти, но все пак Роберто Де Дзерби имаше доста от основните играчи в стартовите 11. “Чайките” доминираха леко през първото полувреме, като Дани Уелбек и Паскал Грос бяха спрени от Алфонс Ареола. За Уест Хем пък Джеймс Уорд-Праус пропусна добър шанс в 28-ата минута.
 
След почивката Брайтън вдигна оборотите и притисна опонента си. В 58-ата минута Ареола спаси удар на Жоао Педро. Малко след това Еван Фъргюсън бе близо до откриващо попадение за “чайките”. В 86-ата минута Якуб Модер пропусна да изведе гостите напред в резултата. В края на двубоя стражът на Уест Хем - Алфонс Ареола, спаси шут на Адам Лалана.