Новият мениджър на Суонси Боб Брадли вярва, че назначението му ще допринесе за още по-голямата популяризация на футбола в САЩ. Брадли, бивш национален селекционер, се превърна в първия американски специалист, който ще работи в английската Висша лига. Брадли пое поста в уелския клуб от италианеца Франческо Гуидолин в понеделник.

"Моментът, в който мога да отида във Висшата лига, е специален на много нива“, заяви Брадли след като напусна френския втородивизионен тим Льо Авър.

„Много съжалявам, че напускам, особено в този момент, в който се намира клуба. Но поканата идва в много специален момент за мене, за семейството ми и за футбола в Америка. Това са важните неща“, коментира още 58-годишният специалист.

"Това, което започнах миналата година, исках да го доведа до край. Но във футбола никога не знаеш какво ти предстои и не можеш да контролираш процесите.“

Сега той трябва да повтори резултатите и в Суонси, който в момента е четвърти отзад напред след 7 мача. Първата среща, в която той ще излезе като наставник на тима е на 15-и октомври срещу Арсенал, намиращ се на 3-о място.