Отборът на Брадфорд поднесе една от изненадите във втория кръг на Купата на Лигата в Англия, отстранявайки тима на Лийдс. Домакините се наложиха с 2:1, като успехът за Брадфорд дойде след обрат в последните няколко минути.

Мачът започна с два добри шанса за гостите. Още във втората минута Мат Смит стреля с глава покрай вратата, а няколко по-късно, също удар с глава на Лиъм Купър мина високо над вратата.

Първото положение за домакините от Братфорд дойде едва в 17-ата минута, когато Аарън Маклийн се озова на стрелкова позиция, но прати топката вдясно от вратата.

Въпреки по-силните първоначални минути за Лийдс, домакините постепенно започнаха по-често да поглеждат към противниковата врата.

В 31-ата минута гостите останаха с човек по-малко на терена, след като Люк Мърфи получи втори жълт картон и трябваше преждевременно да напусне терена.

Червеният картон до голяма степен наклони везните в полза на футболистите на Брадфорд, които взеха инициативата в мача, но въпреки териториалното си предимство до почивката не успяха да стигнат до гол.

Всичко интересно в мача се случи в заключителните минути на срещата. Въпреки числено намаления си състав, именно Лийдс взе преднина в резултата в 82-ата минута, а в голмайстор за гостите се превърна Мат Смит.

С два бързи гола на Били Нот и Джеймс Хансън в 84-ата и 86-ата минута Брадфорд успя да изтръгне така скъпоценната победа и отстрани местния си съперник.