Нападателят Валери Божинов е един от малкото българи, които са играли в елита на Англия. Той носи екипа на Манчестър Сити преди десетилетие, но беше нареден в класация на 9-имата футболисти, които не са оставили следа по терените на Албиона. 

Важното условие за тях да попаднат в тази подредба обаче е да са били с високи показатели на играта "Football Manager". А Божинов отговаря на това условие, защото статистиката му на версията на играта за 2005 г. е като на световна суперзвезда. Ето и какво пишат за него в тази класация: 

"Димитър Бербатов е най-добрият български футболист на XXI век, но ако се вярва на статистиката от играта Football Manager 2005, Валери Божинов е бил по-добър дори и от него. И явно е имал качества, за да бъде привлечен от Свен-Горан Ериксон в Манчестър Сити през 2007 г."

"Но тогава започна да го преследва малшансът. Две тежки контузии една след друга сполетяха нападателя и заради тях той успя да изиграе само 11 мача и даотбележи един гол в изключително неуспешния си период в Англия", пишат за класацията нейните автори.