Американският собственик на Астън Вила Ранди Лърнър е долетял от дома си в САЩ, за да се срещне очи в очи с кандидата за нов мениджър на клуба Реми Гард.

Миналата седмица бирмингамци окончателно се разделиха с доскорошния си наставник Тим Шърууд, а оттам започнаха и спекулациите кой ще замени англичанина начело.

Вила се намира в тежко положение от началото на кампанията, като в първите си 10 кръга спечели едва 4 точки и засега е на последното 20-о място.

Предвид критичната ситуация следващият треньор трябва да бъде намерен бързо и появата на Лърнър има точно тази цел – да форсира преговорите с Гард, който се оформя като основния вариант пред „виланите“.

Според вестник „Телеграф“ босът на Астън Вила ще се опита приключи всичко през следващата седмица, като до неделя назначението на френския специалист трябва да е станало факт.

Гард е без отбор от лятото на 2014 година, когато напусна Олимпик Лион. Там 49-годишният наставник изкара 3 сезона, в които спечели Купата на Франция и Суперкупата на страната през 2012 година.