Собствениците на Ливърпул от FSG работят много усилено за след ерата „Юрген Клоп“, която ще настъпи в края на този сезон. Както е известно, германецът ще напусне „Анфийлд“ след почти 9 пълни години начело, а американските босове на 19-кратния английски шампион обезателно искат да върнат в клуба Майкъл Едуардс. 

Изконната идея на FSG е Едуардс да ръководи прехода за клуба, когато германският мениджър се оттегли от поста. Очаква се 44-годишният специалист да оглави отделите за подбор и анализи и ще ръководи назначенията на всеки нов спортен директор, мениджър, както и отговорник за школата.

Gulliver/GettyImages
10 снимки

Базираните в Бостън бизнесмени дори са провели среща с бившия спортен директор през миналия уикенд, в която са участвали собственикът Джон Хенри и президентът Майк Гордън.

Едуардс отклони вече един път предложение от шефовете на мърсисайдци, но сега те са готови да дадат пълната власт на футболния човек, за да може той отново да работи в Ливърпул. Едуардс работеше една декада време край река Мърси – между 2012-а и 2022-а година, след което направи консултантска компания, помагаща за футболните въпроси на различни клубове.

Очаква се новата футболна структура в клуба да се оформи през следващите седмици, а фаворит за наследник на Клоп се явява Шаби Алонсо, който сега е в Байер Леверкузен.