Нюкасъл си тръгна с точка от гостуването на Борнемут, като срещата завърши 1:1. Маркос Сенеси откри резултата в полза на домакините в 30-ата минута, а Мигел Алмирон изравни в самия край на първото полувреме. В последната минута на редовното време Кийрън Трипиър спаси "свраките" от загуба, след като изби топката от голлинията.

Тимът на Еди Хау остана на четвърто място, но пропусна шанс да увеличи повече преднината си пред петия Тотнъм. За "свраките" това е трето поредно равенство в първенството и пето от последните им шест мача във Висшата лига. Те обаче нямат загуба в 17 поредни шампионатни срещи. Борнемут остава предпоследен, но точката може да се окаже ценна в борбата за оцеляване.

Нюкасъл опита да вземе инициативата в началото, но домакините бързо показаха, че са готови за битка. В отсъствието на Бруно Гимараеш в тима на "свраките" липсва креативност. Първата по-сериозна ситуация бе пред вратата на гостите. Ник Поусп се намеси след удар с глава на Соланке. Играта бе накъсана, като и двата отбора не можеха да намерят ритъма си.

След половин час игра Борнемут поведе след първия ъглов удар в мача. Топката бе отклонена от Уатара и стигна до Сенеси на далечната греда, а той я прати в опразнената мрежа. Попадението даде увереност на "черешките" и малко след него нов удар на Соланке с глава бе спасен от Поуп. Гостите държаха повече топката, но не правеха нещо сериозно с нея. Те отправиха първия си точен удар минута преди края на първата част, но в добавеното време успяха да изравнят. Сент-Максимен намери Шон Лонгстаф, чийто удар бе отразен от Нето. Топката обаче се озова в Алмирон и той не сбърка при добавката.

След почивката "свраките" имаха инициативата, но отново не успяваха да създават голови положения. Влезлият като резерва Таверние пропусна добра възможност за Борнемут, като стреля право в Поуп, а секунди по-късно гостите пропуснаха. Вратарят Нето не се справи по най-добрия начин с удар на Сент-Максимен, но след това блокира добавката на Лонгстаф преди Антони Гордън да изпусна от прекрасна позиция.

Нюкасъл опита да натисне в края, но можеше да получи гол. Лошо подаване на Поуп и слабо отиграване на Бърн създаде отлична ситуация за домакините. Атаката бе завършена с удар с пета на Соланке, но Трипиър успя да изчисти топката преди цялата й окръжност да преодолее голлинията.