След поражението на Борнемут от състава на Лестър, в осминафинална среща от  FA cup, „черешките“ ще се концентрират изцяло върху представянето си във висшата лига. Отборът от южния бряг загуби срещата след продължения, но сега, едно изказване на Филип Билинг определено подразни някои фенове на Борнемут.

Билинг сякаш не отдаде такова значение на загубата и сподели, че отпадането от турнира не е „края на света“ за неговия отбор“.

„Разочароващо е, че  загубихме, но не трябва да правим трагедии. Лестър е отбор, който скоро отново ще играе в елита на Англия и разполага с чудесни футболисти. Имахме нашите положения в мача, но не успяхме да ги реализираме и отпаднахме от  FA cup. Не смятам, че това е огромна загуба,   ние ще се концентрираме изцяло върху представянето си в първенството и висшата лига е по-важна за нас. Сега ще имаме и по-малко мачове, което също си заслужава да се отбележи и ще можем да бъдем по-добре подготвени за предстоящите двубои. Отново казвам, че загубата е разочароваща, но Борнемут има по-важни цели, които да гони до края на сезона“, коментира Билинг