Тимът на Борнемут надигра трудно гостуващия Бирмингам Сити с 3:2 в мач от 28-ия кръг в Чемпиъншип. Скот Хоган откри за гостите в 27-ата, но попадения на Арнаут Данджума в 36-ата и Джак Уилшър в 61-ата минута донесоха обрата за „черешките“. Отново Хоган изравни в 68-ата, но Филип Билинг донесе трите точки за домакините в 77-ата минута.

Брмингам поведе в 27-ата минута. Гари Гарднър напредна добре по десния фланг, Асмир Бегович не успя да се намеси добре, а от това се възползва Скот Хоган, който се разписа отблизо.

В 36-ата минута Борнемут изравни. Джак Уилшър изведе Арнаут Данджума на границата на наказателното поле, а нидерландецът финтира противников играч и с хубав удар порази вратата на Нийл Етъридж за 1:1.

Самият Уишър донесе пълния обрат за „черешките“ в 61-ата минута. Дейвид Брукс комбинира вдясно с Адам Смит, който центрира в наказателното поле, където Уилшър скочи и нанесе удар с глава, който прехвърли вратаря, отби се в напречната греда и влезе във вратата – 2:1.

Гостите обаче съумяха да изравнят в 68-ата минута. Иван Санчес центрира отдясно в наказателното поле, където Хоган бе изпуснат от защитата на Борнемут и с глава отбеляза.

Все пак домакините стигнаха до успеха в 77-ата минута. Данджума центрира от свободен удар на далечната греда, където Филип Билинг бе оставен съвсем сам и успя да реализира за крайното 3:2.

С тази победа „черешките“ събраха актив от 45 точки, като са на шестата позиция. Бирмнигам са в опасната зона, на 22-о място, с 28 пункта.