Отборите на Борнемут и Евертън направиха зрелищно равенство – 2:2 в среща от 3-ия кръг на Висшата лига. Със спечелената точка Борнемут се изравни с Манчестър Сити с по 7 точки на върха във временното класиране. Евертън пък е с 5 точки в актива си.

Двубоят бе доста интересен, но ще се запомни с два червени картона. Гостите играха с 10 души цяло второ полувреме, поведоха с 2:0 и изпуснаха аванса си. Мачът приключи и след близо 15 минути добавено време, заради спиранията на играта и контузията на Майкъл Кийн в края.

Съставът на Евертън остана с човек по-малко още в края на първото полувреме, тъй като в 41-ата минута Ричарлисон получи директен червен картон.

Домакините от Борнемут пък имаха една изгодна възможност по-рано в мача, когато в 16-ата минута Калъм Уилсън получи отличен пас и стреля, но прати топката над вратата.

Гостите успяха да открият в 56-ата минута чрез Тио Уолкът, който реализира за 1:0. Не след дълго и Борнемут остана с човек по-малко, тъй като в 61-ата минута Адам Смит също получи директен червен картон.

Вторият гол за Евертън падна в 66-ата минута. Гилфи Сигурдсон намери Майкъл Кийн непокрит и той от близко разстояние бе точен за 2:0 за „карамелите”.

Домакините обаче не бяха готови да се предадат и в 75-ата Джошуа Кинг намали от дузпа на 1:2, а в 79-ата Нейтън Аке изравни за 2:2, което се оказа и крайният резултат в срещата.

Отборът на Лестър записа втора победа в трите си мача до тук от началото на Висшата лига. „Лисиците” надвиха Саутхемптън като гост с 2:1 в среща от 3-ия кръг. Така Лестър вече има 6 точки в актива си, а след второто си поражение до момента Саутхемптън остава само с 1 точка.

Гостите осъществиха пълен обрат след като изоставаха с 0:1. Победният гол за Лестър бе дело на Хари Магуайър във втората минута на добавеното време.

Яник Верстергаард напредна отлично и стреля в 29-ата минута, но прати топката вдясно от вратата. В 45-ата Дани Ингс получи добър пас, излезе срещу вратаря и стреля, но не успя да преодолее Каспер Шмайхел.

Домакините поведоха в 52-ата минута. Райън Бертранд бе точен за 1:0, а само четири минути по-късно Лестър изравни чрез Демарай Грей.

И в този двубой не се размина без червен картон. В 77-ата минута втори жълт картон и съответно червен получи Пиер-Емил Хьойберг.

В 92-ата минута Хари Магуайър получи отличен пас и стреля от далечно разстояние за победното 2:1.

Хъдърсфийлд и Кардиф завършиха при 0:0 двубоя по между си от 3-ия кръг на Висшата лига. Това бе първа точка за Хъдърсфийлд след двете поражения, които инкасира, а Кардиф записа втори хикс и вече има 2 точки.

Домакините имаха няколко по-изгодни възможности, но така и не реализираха. Терънс Конголо отправи обещаващ удар в 38-ата минута към вратата на Кардиф, но не сполучи.

В 63-ата домакините останаха с 10 души. Джонатан Хог получи втори жълт и съответно червен картон и напусна по-рано играта.