Богати фенове на Съндърланд искат да закупят клуба

Консорциум от влиятелни и богати запалянковци на Съндърланд може да стане конкурент на инвеститори от Германия за закупуването на клуба от досегашния собственик Елис Шорт.

Американският бизнесмен отдавна загуби интерес към футболния клуб, а това лято, след изпадането на "черните котки" от Премиършип окончателно е решил да продаде акциите си. Заради преговорите с потенциалните купувачи Съндърланд прекрати търсенето на нов мениджър и това ще бъде главна задача на новия собственик. Шорт в момента е в Лондон, където води преговори с немците и се надява да получи за клуба около 85 млн. паунда.

Желание да закупи акциите обаче е изразил и консорциумът от фенове, сред които са телевизионните магнати Лео Пърлман и братята Гейб и Бен Търнър. Те са успели да привлекат на своя страна бившия защитник на Арсенал Тони Адамс и бившия директор на Челси Пол Смит, на които са били обещани постове в случай на сключване на сделка с Шорт.

Според британските медии, немският инвеститор предлага едва 50 млн. паунда, а запалянковците все още търсят начини да наберат средства и ще направят своята оферта в края на месеца. /БГНЕС

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Съндърланд

Англия