Бившият френски национал Патрис Евра затвори успешна кариера преди по-малко от година, в която спечели 21 титли. Защитникът се озова в Уест Хем, но преди това направи име с отборите на Монако, Манчестър Юнайтед и Ювентус. В разговор пред официалният сайт на „червените дяволи“ французинът разказа за трудностите, които е имал в детството си.

„Бях в Париж, но живеех на улицата и понякога дори не можех да ям нищо. Спомням си ,че брат ми работеше в Макдоналдс и той ми даваше обяда, който му се полагаше там. Не се страхувам да кажа, че трябваше да прося пари пред магазините. Заставах и молех хората за пари. Понякога ми даваха, а понякога не, просто исках пари, за да си купя сандвич“, споделя Евра.

„Беше труден момент, но щастлив. Винаги съм бил щастлив и съм имал късмет. Не бих променил нищо. Бих го запазил по този начин, защото това ме изгради като човека, който съм сега. Някой хора, когато постигнат успех виждат само крайния резултат, виждат само суперзвездата по телевизията, но в действителност по улиците научих много и това ми помогна да бъда силен“, добави французинът.

Той иска да вдъхнови децата по света с примера си. Детството му е било изпитание, което служи за него в трудните тестове, които живота му предлага.

„Не се чувствам жертва, не искам състрадание. Особено след Световното първенство, когато бях капитан и много хора ме обвиниха, но бях силен, защото знам, че по улиците имах много по-трудни моменти от тогава“, каза Евра.