Третодивизионният Блекпул отстрани елитния Уест Бромич от турнира за ФА Къп след изпълнение на дузпи. Редовното време завърши 2:2, а в продълженията двата отбора не успяха да си вкарат гол. При дузпите вратарят Крис Максуел се превърна в герой за "мандарините", спасявайки три удара от бялата точка. Съотборниците му вкараха три дузпи и това беше достатъчно за успеха.
 
Така Блекпул сътвори една от изненадите в третия кръг на турнира, тъй като победи отбор, който е с 37 места по-високо от него в английския футбол.
 
"Мандарините" поведоха в 41-ата минута, когато Джери Йейтс беше "забравен" в наказателното поле и отклони в мрежата центриране по земя отляво на Даниел Кемп. Семи Аджайи изравни в 52-ата минута, след като засече с глава подаване на Гросицки от десния фланг.
 
Гари Мадин отново изведе Блекпул напред в резулатата в 67-ата минута. Грешка на гостите при изнасянето на топката доведе до  бърза контраатака, завършена по перфектен начин от  Мадин. "Дроздовете" докараха мача до продължения с попадение от дузпа в 80-ата минута за игра с ръка на бранител на домакините. Матеус Перейра не трепна от бялата точка и хладнокръвно направи 2:2.
 
В продълженията отново футболистите на Блекпул бяха по-активни и на два пъти пропуснаха добри възможности да поведат за трети път. В последните минути на второто продължение вратарят на домакините Крис Максуел запази равенството с отлична изява.  
 
При дузпите Джери Йейтс пропусна първата дузпа, след като вратарят на Уест Бромич Дейвид Бътън с блестяща реакция плонжира вдясно и изби топката. След точни удари на Камил Гросицки (УБА) и Дугали, на сцената излезе Крис Максуел. Вратарят на Блекпул с фантастичен пефлекс отрази дузпите на Едуардс и Фърлонг. След перфектни  изпълнения на Мадин и Ливърмор пред Съли Кайкай се откри възможност да сложи точка на спора, но той уцели десния стълб. Отново Максуел бе в центъра на вниманието, спасявайки удара от бялата точка на Матуес Перейра и по този начин прати Блекпул напред в турнира.