Отборът на Блекбърн Роувърс стартира с победа новия сезон в Чемпиъншип, след като победи с 2:1 гостуващия Суонзи Сити. Сам Галахър откри в 36-ата, а Бен Бреретон удвои в 48-ата минута от дузпа. Почетното попадение за „лебедите“ реализира Джейми Патерсън в 52-ата минута.

Домакините откриха резултата в 36-ата минута, когато Бен Бреретон беше изведен сам срещу вратаря Стивън-Андреас Бенда, но стреля право в него. Все пак топката се озова в Сам Галахър, който нямаше как да сбърка на празна врата от около точката за дузпа.

Блекбърн удвои аванса си три минути след началото на втората част. Тогава вратарят Бенда се засуети и не можа да изчисти върната към него топка, което позволи на Тайрис Долън да отнеме, а след това бе повален от стража на Суонзи. Главният съдия отсъди наказателен удар. Брертон се зае с изпълнението и бе точен за 2:0.

Само три минути след това обаче „лебедите“ се върнаха в двубоя. Джавал Лоу изведе отлично в наказателното поле отдясно Кори Смит, който пък комбинира с дебютанта Джейми Патерсън, а той бе точен с хубав удар с десния крак – 2:1.

До края на двубоя Суонзи така и обаче не успя да намери вратата на Томаш Камински за втори път и стартира сезона със загуба.

В следващия кръг Блекбърн гостува на Милуол, но преди това има домакинство на Морекамб в първия кръг от турнира за Купата на лигата. Суонзи пък гостува на Рединг за Купата на лигата, а след това приема изпадналия от Висшата лига Шефилд Юнайтед.