Ипсуич спечели трудно гостуването си на Блекбърн Роувърс, но то имаше огромна цена, защото "трактористите" ще са на едно от първите две места в класирането в края на петъчния ден. 

Гостите поведоха рано в мача. Конър Чаплин започна и завърши атаката на „трактористите“, за да бъде открит резултата. Голмайсторът намери достатъчно пространство, за да стреля, но вратарят на Роувърс Ейнсли Пиърс направи груба грешка и позволи топката да влезе в мрежата твърде лесно. Чаплин реализира своя 13-ти гол за сезона.

До края на полувремето Блекбърн на два пъти вкара топката в мрежата, но бяха вдигани засади. Ипсуич имаше проблеми в играта си в защита.

През второто полувреме Роувърс натинса, но не успяваше да стигне до чисти положения. Но в 78-а минута вратарят на Ипсуич Вацлав Хладки задържа топката твърде дълго, Смоджич го притисна, отне му топката, но при завършващия изстрел стражът успя да сложи ръка на пътя на топката.

С победата в мача Ипсуич излезе начело в класирането с две точки и ще остане там, но само ако Лийдс Ю не спечели двубоя си с Уотфорд, който стартира в 22:00 и може да го наблюдавате по DIEMA SPORT 2.

Ето и всички резултати от мачовете в Чемпиъншип за деня:

Бристъл Сити – Лестър Сити      1:0

Милоул – Уест Бромич Албиън  1:1

Кардиф Сити – Съндърланд       0:2

Хъдърсфилд Таун – Ковънтри    1:3

Хъл Сити – Стоук Сити     0:2

Норич Сити – Плимут        2:1

Престън Норт Енд – Родъръм    3:0

КПР – Бирмингам   2:1

Шефилд Уензди – Суонси Сити  1:1

Саутхямптън – Мидълзбро          1:1

Блекбърн Роувърс – Ипсуич Таун          0:1