В последните минути преди затварянето на трансферния пазар Рома се раздели с Робин Олсен. Шведският национал бе изпратен под наем в състава на Евертън, а стражът е твърдо решен да се докаже пред новите си съотборници и мениджъра Карло Анчелоти.

Самият Олсен признава, че смяната на обстановката ще му се отрази добре, тъй като в Рома той не бе първи избор на Паоло Фонсека.

„Доволен съм, че започвам ново предизвикателство в моята кариера. Евертън е чудесен клуб и се радвам, че ще играя в Англия. Имах нужда да сменя страната, защото просто в Рома не получих достатъчно шансове. Успях да гледам няколко мача на Евертън и съм впечатлен. Виждам с какви футболисти разполагат, а за мениджъра каквото и да кажа ще е малко. Всички тук имат големи планове за бъдещето, искат трофеи, мечтаят за европейско участие, това ми показва, че съм взел правилното решение. Момчетата ме приеха много добре и ми прави впечатление, че колективът е чудесен. Искам да се докажа и да стана първи избор. От мен зависи Анчелоти да ми гласува доверие. Дошъл съм, за да помогна на отбора да спечели купа. Ние, играчите, носим отговорност пред фенове, треньор, а дори и пред тези, които не ни обичат толкова. Ако трябва да назова нещото, което желая най-силно, това е да вдигна трофей с Евертън, когато спечелиш титла или купа усещането е неописуемо“, завърши бившият вратар на Копенхаген.