Симпатичният тим на Екзитър, известен с това, че негов почетен директор дълги години беше поп-легендата Майкъл Джексън, не успя да се пребори за промоция в третото ниво на английския футбол. 

Във финалния плейоф от Лига 2 "елините" не успяха да се преборят с Блекпул, който доскоро играеше дори в Премиършип. Те паднаха с 1:2 в напечен мач и следващата кампания пак ще са в четвъртото футболно ниво на Острова. 

Още в 3-та играчите на Блекпул поведоха. Това се случи след дълго центриране към Марк Кълан в наказателното поле, той свали на Брад Потс и той с прецизен удар в долния десен ъгъл прати топката в мрежата за 1:0. 

Но още до почивката Екзитър намери сили в себе си да изравни. И това стана при феноменално изпълнение на "елините". В 40-та минута Крейг Уудман изпълни бързо пряк свободен удар и през целия терен намери Дейвид Уийлър, който се разписа за 1:1. 

С това приключи всичко интересно преди почивката. А след нея дойде и развръзката. В 64-та минута Брад Потс центрира в наказателното поле, защитниците на Екзитър се засуетиха и оставиха Марк Кълан да стреля от 2-3 метра във вратата за 2:1. 

Това се оказа всичко в този мач и симпатичният тим на Екзитър така и не успя да се пребори за промоцията в Лига 1, където от следващия сезон ще се подвизава Блекпул. Директно за там се класираха още Портсмут, Плимут и Донкастър.